Wist je dat je een belastingvoordeel ontvangt bij de afsluiting van een rechtsbijstandsverzekering?

 In Blog

Vanaf 1 september ging een nieuwe wet van kracht. Sinds september kan je namelijk een belastingvoordeel krijgen als je een rechtsbijstandspolis afsluit. Dat moet meer mensen ertoe aanzetten zich te beschermen tegen de oplopende kosten van een juridisch geschil.

Een aannemer die slecht werk heeft geleverd, een (v)echtscheiding of een discussie over de aansprakelijkheid bij een verkeersongeval. Als je al ooit een juridisch geschil hebt gehad, weet je dat de kosten hierbij kunnen oplopen. Daarom bestaat er een rechtsbijstandverzekering die tussenkomt in die juridische kosten.

Toegang tot het recht

De nieuwe wet “toegang tot het recht” (Wet Geens) bepaalt dat enkele belangrijke waarborgen dienen opgenomen worden in de fiscaal voordelige polissen. Het doel is hier om jou, de burger, zich degelijk en breed te laten verzekeren in rechtsbijstand.

Verzekeraar D.A.S. biedt haar klanten met een niet-aftrekbaar product momenteel de mogelijkheid over te schakelen naar een fiscaal gunstig product (Consument of Conflicten). Deze keuze is volledig vrij: onze klanten kunnen steeds hun bestaande product (Privé-leven of Consument) behouden zonder belastingvermindering.

Concreet kan de klant bij D.A.S. vrij kiezen uit twee fiscaal gunstige producten:

  • De ‘Consument BeneFisc’ aan 229 euro per jaar
  • De ‘Conflicten BeneFisc’ aan 479 euro per jaar
Na belastingaftrek (van 40%) komt dit neer op een premie van 137 euro, resp. 355 euro. In bijgevoegde tabel kan je terugvinden welke premie van toepassing is voor jou en van welke waarborgen je geniet of kan genieten.

Claim je voordeel

Voor zo’n algemene rechtsbijstandsverzekering kan je in de belastingaangifte van volgend jaar voor het eerst een belastingvoordeel vragen.

Heb je vragen of wil je overschakelen naar een fiscaal voordelige rechtsbijstandsverzekering? Neem contact op, wij helpen je graag verder.

Bekijk het volledige originele bericht op : Nijsten Verzekeringskantoor Blog

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 089 764 133 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.