UW GEZIN

UW FAMILIALE VERZEKERING

De verzekering BA Gezin of in volkstaal de “familiale verzekering” biedt een ruime dekking in schade die u of uw gezinsleden aan derden veroorzaken. De familiale verzekering dekt zowel materiële als lichamelijke schade in geval dat één van de gezinsleden aansprakelijk is. Deze verzekering verdient dan ook een vaste plaats in je verzekeringsportefeuille, of je kinderen hebt of niet, dat maakt geen verschil. Het aantal scenario’s waarin een familiale verzekering moet tussenkomen, is dan ook bijna eindeloos. Enkele voorbeelden waarin je verantwoordelijk gesteld kan worden:

 

  • Je rijdt met je fiets een wandelaar omver.
  • Op bezoek bij vrienden loop je per ongeluk tegen een tafel, waardoor
  • een antieke vaas tegen de grond gaat.
  • Je zoontje trapt met zijn bal een ruit van de buren aan diggelen.
  • Je hond bijt in het been van een voorbijganger.

 

Wel moet er ook weer hier in geval van schade rekening gehouden worden met de wettelijke vrijstelling. Dit komt erop neer dat de eerste kosten op uzelf worden verhaald.

 

Enkele extra’s binnen de dekking familiale zijn dat ook de inwonende kinderen als kotstudent gedekt zijn via de familiale polis. Onder bepaalde voorwaarden dekt je familiale verzekering ook de aansprakelijkheid van kinderen die na een scheiding niet bij jou wonen. Meer en meer maatschappijen hebben ondertussen ook een fietsbijstand opgenomen in hun polis BA Gezin, en in veel gevallen tot 2 interventies per jaar voor de volledige familie. Wel wordt er geen dekking meer verleend indien er sprake is van opzettelijke daden en de kinderen ouder zijn dan 18 jaar.

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 089 764 133 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.