Kies de juiste reisverzekering en begin zorgeloos aan het bouwverlof!

 In Blog

Het bouwverlof staat voor de deur! Heb jij een vakantie gepland? Zorg ervoor dat je niet voor verrassingen komt te staan: kies de juiste reisverzekering en geniet van een zorgeloze vakantie!

Ga eens na welke bescherming je precies wilt als je op vakantie bent en zorg ervoor dat je met een gerust hart kunt vertrekken. Om de juiste bescherming te kiezen ga je best voor vertrek eens praten met je verzekeraar.

Wat beschermt een reisverzekering?

De verzekeraar kan je al helpen voordat je op reis vertrekt. Dit kan door jou gezondheids- of welzijnsinformatie te geven. De verzekeraar kan daarnaast ook thuis bijstand bieden (hulp bij huishoudelijke taken, kinderopvang voor kinderen onder de zestien jaar, …), wanneer je tijdens een reis ziek wordt of een ongeval hebt. Dit kan tijdens en na een hospitalisatieperiode.

Naast een uitgebreide medische bijstand biedt de reisbijstand in het buitenland vaak de garantie op terugbetaling van de kosten die je in het buitenland hebt gemaakt, samen met de medische kosten voor nabehandeling in België. En dit alles bovenop de terugbetaling van de sociale zekerheid.

Wat zijn de opties?

Wie meerdere keren per jaar op reis gaat kan een jaarpolis overwegen. Dit kan voor reisbijstand, voor annulering of voor de beide samen. Lees de polis goed na zodat je beseft in welke situaties deze verzekering haar nut kan bewijzen.
Wij raden aan om een annuleringsverzekering af te sluiten op het moment dat je de reis hebt geboekt. Bij de reisreservering wordt bijna altijd een annuleringsverzekering aangeboden. Je kan voor deze financiële bescherming tegen een onvoorziene annulering natuurlijk ook terecht bij je gebruikelijke verzekeraar of verzekeringstussenpersoon.

Wanneer komt een annuleringsverzekering tussen?

Ziekte of overmacht kunnen er voor zorgen dat je een gereserveerde reis moet annuleren. Een annuleringsverzekering biedt je een financiële bescherming in tal van situaties:

 • ziekte of ongeval;
 • overlijden van een verzekerde of een verwante;
 • complicaties bij zwangerschap;
 • echtscheidingen of feitelijke scheidingen;
 • ontslag door de werkgever om economische redenen;
 • verplichte aanwezigheid op een nieuwe job;
 • aanzienlijke materiële schade aan de woning;
 • home- of carjacking;
 • herexamen;
 • oproeping als getuige of jurylid voor rechtbank;
 • oproeping bij adoptie van een kind;
 • oproeping voor humanitaire hulp of militaire missie;
Voor meer informatie kan je de brochure “Gerust op reis” downloaden of contact opnemen met je verzekeraar of tussenpersoon. Check voor je op reis gaat zeker de voorwaarden van je verzekeringscontract. En maak zelf of samen met je verzekeraar uit of je voldoende beschermd bent.

Bekijk het volledige originele bericht op : Nijsten Verzekeringskantoor Blog

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 089 764 133 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.