Familiale verzekering helpt je niet bij eigen schade

 In Blog

Volgens Assuralia heeft 90% van de Belgen een familiale verzekering, en daar hebben ze een goede reden voor. Met een familiale verzekering ben je namelijk beschermd wanneer jij, je partner, kind of huisdier schade toebrengt aan derden. Een familiale verzekering is niet verplicht, toch behoed je je best voor de financiële kater die zulke schadegevallen kunnen veroorzaken.

Wat dekt een familiale verzekering?

Belangrijk: een familiale verzekering dekt enkel schade toegebracht in privésfeer, wanneer je bijvoorbeeld een vaas bij de buren omstoot, wanneer jouw kind tijdens het spelen iets stukmaakt of wanneer jouw hond op visite iemand bijt. De familiale verzekering dekt ook schadegevallen wanneer jij een voorwerp dat je in bruikleen hebt beschadigt.

De familiale verzekering beschermt:

  • Je burgerlijke aansprakelijkheid in je privésfeer, m.a.w. schade aan iemand buiten je gezin, waarvoor jij aansprakelijk wordt gehouden.
  • Iedereen die bij jou inwoont is gedekt door jouw gezinspolis
  • Schade die jouw dieren aan anderen toebrengen

Dekt een familiale verzekering ook schade die jij oploopt?

Maar een familiale verzekering dekt niet de schade die jij oploopt, dat dekt dus de familiale verzekering van degene die de schade heeft toegebracht.

Wat als de persoon die jou schade toebrengt geen familiale verzekering heeft afgesloten of weigert te betalen?

Dan kan je beroep doen op rechtsbijstand. Dankzij deze optie kan je rekenen op juridische hulp en bijstand om een schadevergoeding te krijgen. Lichamelijke of materiële schade die veroorzaakt werd in het kader van een contractuele relatie (bijvoorbeeld op het werk), boetes en minnelijke schikkingen en administratieve geschillen zijn echter niet gedekt.

Bescherm jezelf en je gezin en kies vandaag nog voor een familiale verzekering. Interesse? Lees meer over onze Familiale verzekering. Meer info of een specifieke vraag? Neem contact op, wij helpen je graag verder.

Bekijk het volledige originele bericht op : Nijsten Verzekeringskantoor Blog

Contacteer ons

U kan ons steeds telefonisch bereiken tijdens de kantooruren op het nummer 089 764 133 of via dit contactformulier. Graag tot ziens.